Lezingen & Workshops

De hond als onze gedragsbegeleider

Veel van de hondenlezingen gaan over het gedrag van honden. Gedragingen waar wij, als mens, dikwijls een oplossing voor gaan zoeken.

Wat als we de dit omdraaien en ervan uitgaan dat onze hond intrinsiek een normaal gedrag vertoont en we de focus verleggen naar ons gedrag? De begeleider om ons bij ons gedrag te helpen loopt misschien net naast ons en biedt hij oplossingen aan die we niet zien.

Deze lezing gaat niet zozeer over de hond zelf. In de nabijheid van de hond is er een ander levend wezen dat een grote impact op hem heeft: wijzelf, de mens. En als ons eigen gedrag ‘mankementen’ vertoont geeft die impact misschien niet altijd het juiste duwtje.

De lezing schets een groeipad in het persoonlijk leiderschap van de mens met onze hond als trigger. We kunnen ervoor kiezen gezien om onszelf even in vraag te stellen, eerder dan onze hond. En gezien hij best wel een serieuze uitdaging is, is dit wel een heel goede reden om dat groeipad te bewandelen.

Door middel van een aantal concepten bouwen we 4 pijlers op waar we als mens in kunnen groeien. Dit kan evengoed zonder onze hond, alleen is een hond best wel een rebel als het aankomt op het volgen van regels die door mens en maatschappij worden opgelegd. En dat maakt het avontuur een heel stuk uitdagender.

Praktische info
Wanneer? Zondag 12 maart 2023
Lezing start om 10u, toegang deelnemers vanaf 9u30
Duurtijd? ongeveer 2 uur
Waar? Ambachtenlaan 8
3001 Leuven
The Interactive Hub
Prijs 39€ pp
Hoe inschrijven? via mail: tommy.vanmellaert@leapingdog.be
via telefoon: +32 487 377 061